Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Gecombineerd transport de stad in: Efficiënter en Duurzamer

Wits Utrecht gaat voor duurzaamheid

Drukte in de binnensteden

Het is een bekend gegeven: de druk op de binnensteden neemt toe. Er moeten steeds meer goederen de stad in, dus komt er steeds meer verkeer, met als gevolg files, luchtverontreiniging enzovoort. Ook in Utrecht wordt hier door de gemeente met zorg naar gekeken. Daarom is o.a. het plan ‘Zero Emission Stadslogistiek 2015’ in het leven geroepen. Het doel is duidelijk: de CO2-uitstoot moet drastisch omlaag.

Een centrale aanlevering op een punt van waaruit de goederen per project met een elektrische bakfiets worden vervoerd en geleverd.

CO2-uitstoot verminderen

Wits Utrecht is een van de bedrijven met een erg hoog aantal ‘mobiliteitsbewegingen’ in het gebied, met als gevolg dat Wits ook een van de partijen is die verhoudingsgewijs veel CO2-uitstoot veroorzaakt. In samenwerking met kernpartners en de gemeente Utrecht heeft Wits in kaart gebracht hoe deze situatie veranderd kan worden. Allereerst kan dat natuurlijk door het wagenpark aan te passen, maar er zijn meer mogelijkheden.

Centraal aanleveren

Vanaf medio maart loopt er een pilot waarbij alle materialen voor een viertal verschillende projecten die Wits in de binnenstad in uitvoering heeft, centraal worden aangeleverd bij partner Stiho op het industrieterrein Lage Weide. Daar worden de materialen per project verzameld en verder vervoerd naar elk afzonderlijk project. Dat gebeurt met een elektrische bakfiets, waarbij ook partnerbedrijf de Fietskoerier betrokken is. Leveringen vinden tijdens het pilotproject drie keer per week plaats, wellicht later vaker. Daarnaast is het doel om het aantal projecten, waaraan vanuit een centraal punt wordt geleverd, uit te breiden. Voor de pilot werkt Wits samen met Stiho, Giebels, Sigma en Bevela: deze leveranciers gaan hun materialen dus op een centraal punt aanleveren. De artikelen voor de vier projecten kunnen in een speciale app worden besteld.

Aanmerkelijke verbetering

Voortaan dus geen talloze bestelbussen en bestelwagens de stad meer in, die elk naar vier verschillende projecten rijden en hun goederen leveren. In plaats daarvan een centrale aanlevering op een punt van waaruit de goederen per project met een elektrische bakfiets worden vervoerd en geleverd. Een innovatieve oplossing die de efficiëntie en duurzaamheid aanmerkelijk verbetert.

Maak kennis met Wits Utrecht

Stel uw vraag aan Wits Utrecht

Aanhef: