Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Wits Vastgoedonderhoud Noord

Vacature Bouwkundig Projectcoördinator

Functieomschrijving

Ben jij bouwkundig goed onderlegd en draai jij je hand niet om voor de meest uitdagende onderhoudsprojecten? Wil jij één van de meest belangrijke schakels binnen ons bedrijf zijn en pas jij bovendien goed bij een snel groeiende organisatie waarbij jij gaat ondernemen binnen je eigen functie? Dan ben jij onze nieuwe projectcoördinator!

Solliciteer direct

De kracht van Wits Vastgoedonderhoud Noord

“Wie vooruit wil, moet een afslag durven nemen waar niemand anders dat durft. Door risico te nemen en buiten de gebaande paden te denken, onderscheiden wij ons naast het renovatiewerk ook met onze divisie bouw in de in de markt”, aldus Marco Visser, Commercieel Directeur bij Wits Noord.

Wits Noord is een vastgoedonderhoudsbedrijf, gericht op bouw met duurzaamheid -energetische vraagstukken als specialiteit. Ons werkgebied is Noord-Nederland en wij hebben grote ambities. Momenteel draaien wij een omzet van ca. 30 miljoen en hebben de ambitie verder te groeien. Met onze vaste ketenpartners en gespecialiseerde medewerkers voeren wij praktisch alle vastgoedonderhoudsactiviteiten uit, met name gericht op duurzaamheid – en energetische vraagstukken.  Teamwork staat bij ons voorop. Vanaf dag 1 van een project wordt er volop samengewerkt door woonconsulenten, projectcoördinatoren, uitvoerders en andere betrokkenen. 

Onze enorme groei danken wij met name aan onze innovatieve werkwijze waarin duurzaamheid en klanttevredenheid voorop staan. Daarmee onderscheiden wij ons van andere vastgoedonderhoudsbedrijven in de regio en weten wij momenteel talloze grote projecten aan ons te binden.

Inmiddels zijn wij met zo’n 180 man werkzaam in het Noorden en groeien we nog altijd flink. Om deze groei goed te kunnen managen, zijn wij op zoek naar een ervaren projectcoördinator die met ons mee kan groeien naar ‘the next level’.

Hoe ziet je werkdag eruit? 

Na een stevig ontbijt stap je in de auto en rijd je in alle vroegte naar Drachten. Er staat vandaag van alles op het programma en je hebt echt zin in deze dag. Natuurlijk is er eerst tijd voor koffie! In de gezamenlijke weekstart waarin alle projecten worden besproken, formuleer jij je eigen actiepunten en weet je exact wat je te doen staat. Vanochtend heb je een mega-belangrijke vergadering over een opdracht waarbij 400 woningen compleet gerenoveerd worden. Vanuit jouw rol als projectcoördinator ben jij al vanaf de ontwerpfase betrokken bij dit project. Voor je vertrekt richting de vergadering, beantwoord je nog een aantal mailtjes, om vervolgens op tijd te vertrekken richting de bouwplaats waar de vergadering is. Het project bevindt zich in de ontwerpfase, dus zowel opdrachtgever, woonconsulent, projectleider als ketenpartners zijn aanwezig.  

Omdat je technisch uitstekend op de hoogte bent, leg je de andere betrokkenen onder meer haarfijn uit hoe energetische verbeteringen te realiseren zijn en hoeveel tijd dit in beslag zal nemen per woning. 

Eenmaal terug op kantoor deel je de ervaringen met je collega’s, want alleen met een goed team kom je tot grootse prestaties. Je schakelt snel weer over op de orde van de dag, want er ligt een aantal offertes dat gecontroleerd moet worden en je wilt alvast een start maken met het projectplan. Na de bedrijfslunch, waarin het management belangrijke informatie deelt en er een nieuwe collega van de receptie wordt voorgesteld, ga je aan de slag met prijscalculaties. Je houdt alle ballen in de lucht en je bent baas over jouw eigen agenda. Om 16:30 uur stap je voldaan weer in de auto richting thuis. Je zet lekkere muziek op waardoor je hoofd weer helemaal leeg is als je thuis komt; klaar om te genieten van je avond.

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij aan de slag mag met dit grote project. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.  

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?

Als projectcoördinator ben jij één van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Je begeleidt orders door onze organisatie. Dit kunnen technisch en bouwkundig complexe projecten zijn, maar jij beschouwt die als een uitdaging. Je luistert naar je klant en denkt mee in innovatieve oplossingen. Daarbij maak jij prijscalculaties, bewaak je de plannen en processen en houd je continu overzicht over het proces. Tijdens de uitvoerfase van een project werk je nauw samen met de uitvoerder en projectleider. Met z’n drieën vormen jullie een hecht team. Met je analytische blik initieer je waar mogelijk verbeteringen en voer je deze door.

Als bouwkundig projectcoördinator ben jij op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en weet je in te spelen op nieuwe kansen. Je bent oplossingsgericht, actief, accuraat en stressbestendig. Bovendien zoeken we iemand die op een positieve en correcte wijze communiceert, zowel mondeling als schriftelijk.

Waar streef je naar?

Voor jou is het ontwerpplan het belangrijkst. Je denkt mee met de klant en gaat daarin tot het uiterste. Jij legt de lat hoog en streeft naar perfectie. Je wilt inspelen op de behoefte van de klant voor onderhoud voor de lange termijn. Ook zorg je ervoor dat de opdrachtgever op de hoogte is van het ontwerpplan wat aansluit op de behoefte van de klant. Jij voelt je verantwoordelijk om het project tot een goede afloop te begeleiden. 

Functiecriteria

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt een afgeronde technische HBO-opleiding richting bouwkunde;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een technische (aannemers-)omgeving;
 • Je hebt bouwkundig inzicht;
 • Je hebt een ondernemersmentaliteit en neemt te allen tijde je verantwoordelijkheid.

Beschik jij over deze competenties? 

 • Je bent assertief en resultaatgericht. Je komt met nieuwe ideeën voor processen en maakt je hier hard voor, je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald;
 • Je schakelt snel tussen onze diverse opdrachtgevers, partners en onze interne organisatie. Hierbij communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier. Zo weet je mensen mee te krijgen;
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende projecten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hier resoluut naar; jij neemt je verantwoordelijkheid;
 • Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Maar altijd heb je de klantwens voorop staan.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

Bij Wits Noord geven wij je de kans om bij een echt gaaf bedrijf aan de slag te gaan, waarbij jij je kunt ontwikkelen, maar wij zijn vooral benieuwd naar jou.  

Waarom wil je dit niet mislopen?

Omdat:

 • Jij wilt werken bij een trendsettend bedrijf, dat ook nog eens één van de snelst groeiende organisaties van Noord-Nederland is;
 • Je denkt mee over processen bij Wits Noord. Je bouwt mee aan het INK A3 jaarplan. We staan echt open voor input vanaf de vloer, want wij kennen een platte organisatiestructuur met participatief leiderschapskarakter;
 • Jij zelf invulling geeft aan deze functie. Je doet het dus op jouw manier. Resultaat staat voorop;
 • De functie van projectcoördinator een prachtige stap is in jouw carrière als ambitieuze professional.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!

Voor de sollicitatieprocedure maakt Wits Noord gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en Validata. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Marloes Peereboom (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-47763816.

Solliciteer direct

Effectus-HR: 

Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces. 

Acquisitie: 

Wits en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van een kandidaat door bureaus aan Wits of Effectus-HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Wits. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Wits als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.