Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Uitgevoerd door Wits Utrecht

Schilderwerk aan monumentale panden in Utrecht

EMVI-aanbesteding van de gemeente Utrecht

Na een langdurig aanbestedingstraject heeft Wits een prachtige en eervolle opdracht binnengehaald. De komende vier jaar zal al het buitenschilderwerk aan diverse (monumentale) panden die vallen onder het perceel ‘Cultuur&Erfgoed’ in de stad Utrecht door Wits worden uitgevoerd. "Een prachtige opdracht", zegt directeur Jacob van den Essenburg. "Prijs maar zeker ook kwaliteit speelden een grote rol bij de EMVI-aanbesteding. Daar hebben we als bedrijf goed gescoord, bijvoorbeeld ook door het feit dat we binnen dit project nieuwe leerlingen opleiden."

Monument ‘Fort aan de Klop’ uitdagend eerste project

Een van de eerste panden die binnen de raamovereenkomst onder handen werd genomen is Fort aan de Klop. Een middelgroot fort aan de Vecht, ten oosten van Utrecht, dat in gebruik is als restaurant, vergadercentrum en herberg. In nauw overleg met de uitbater van het fort is een planning opgesteld waarbij de overlast uiteraard zoveel mogelijk wordt beperkt. Bijzonder is dat het schilderwerk onder leiding van zeer ervaren leermeesters ook wordt uitgevoerd door een team van gemotiveerde leerlingen. Zo zorgen we ervoor dat de kennis over dit specifieke schilderwerk ook behouden blijft voor toekomstige schilders.

"Prijs maar zeker ook kwaliteit speelden een grote rol bij de EMVI-aanbesteding."

Per object de meest optimale aanpak vaststellen 

Die zogeheten ‘social return’ was ook een onderdeel van de aanbesteding door de Gemeente Utrecht. Die aanbesteding werd gedaan op basis van EMVI: Economische Meest Voordelige Inschrijving, waarbij niet alleen de prijs maar ook de kwaliteit een belangrijk criterium was. Nadat Wits positief uit deze ronde van de aanbesteding kwam zijn diverse gesprekken gevoerd tussen de Gemeente Utrecht en Wits om de inhoud van het werk en de visie daarop vast te leggen. Per object wordt er bekeken wat de meest optimale aanpak is. De komende vier jaar zal Wits dus het buitenschilderwerk van talloze bekende en minder bekende Utrechtse panden voor haar rekening nemen. Een opdracht waar we zeker trots op zijn!

Maak kennis met Wits Utrecht

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*