Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Uitgevoerd door Wits Vastgoedonderhoud Noord

Renovatie woonflat Drachten

Bekijk slideshow

Projectkenmerken

  • Groot onderhoud
  • Bewonersbegeleiding
  • Isolatiewerkzaamheden
  • Aanpassing ventilatiesysteem
  • Nieuwe badkamers, toiletten en keukens

Opwaardering energielabel

De Dwarsdijkflat in Drachten is een serviceflat met 98 huurappartementen voor ouderen. Door een ingrijpende renovatie kan de flat (gebouwd in 1969) weer 20 jaar mee. Daarbij kreeg de flat een opwaardering naar energielabel B. Wooncorporatie Woon Friesland gunde het werk aan Wits Noord onder meer vanwege het communicatieplan.

Ingrijpende renovatie

Voor de renovatie had Woon Friesland draagvlak nodig van de bewoners. Voor hen had de renovatie nogal wat consequenties. Zo moesten nog enkele appartementen worden voorzien van dubbel glas. En bij een groot aantal woningen zijn badkamer, toilet en keuken vernieuwd.

Intensieve voorlichting

De bewoners zijn intensief bij de werkzaamheden betrokken. In het voortraject is voor alle bewoners een informatiemarkt georganiseerd. Hier konden de bewoners vrijwillig intekenen voor een huisbezoek van een inspecteur. Wits Noord had Marlies Raspe in de arm genomen als contactpersoon voor de bewoners. Bij een vervolgbezoek besprak zij met hen alle renovatiewerkzaamheden.

Stevig draagvlak

In goed overleg zijn met iedere bewoner afspraken gemaakt over onder meer het tijdstip van het werk. Raspe stuurde de bewoners nieuwsbrieven over de status van het project, ze hield spreekuren en was voor iedereen telefonisch bereikbaar. Hierdoor kreeg de renovatie draagvlak van alle huurders, op één na. 

‘Door de intensieve begeleiding ontving de woningcorporatie geen enkele bewonersklacht’

Maak kennis met Wits Noord

Stel uw vraag aan Wits Noord

Aanhef:*