Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Uitgevoerd door Wits Vastgoedonderhoud Noord

Primeur: Wits realiseert glazen badkamers

STERK in vastgoedonderhoud

  • Traditionele aanpak renovatie badkamers kon op sommige punten echt beter.
  • Innovatieve toepassing van glazen wand- en vloerpanelen voor sanitair.
  • Uitvoeringsperiode verkorten.
  • Overlast voor bewoners verminderen.

Huurders woningcorporatie Elkien blij met glazen badkamer

Wits heeft in samenwerking met de Friese woningcorporatie Elkien een pilotproject afgerond waarbij badkamers en toiletten gerenoveerd zijn met glazen wanden en vloeren in plaats van met tegels. Dat klinkt misschien vreemd, maar het gaat hier om een innovatieve toepassing van glazen wand- en vloerpanelen die in diverse kleuren kunnen worden geleverd.

Uniek renovatieproject in Friesland

Wits heeft zowel innovatie als bewonerstevredenheid hoog in het vaandel staan. Vanuit dat oogpunt zag Wits prima kansen bij een renovatieproject in Friesland. In een drietal woningen werd de nieuwe toepassing van glas getest en het werd een groot succes.

Directeur Nico van Asten van Wits Noord: ‘We zagen dat de traditionele aanpak van de renovatie van badkamers en toiletten op een aantal punten echt beter kon. Door te werken met glazen wand- en vloerdelen als vervanging van het tegelwerk konden we de uitvoeringsperiode verkorten en de overlast voor bewoners verminderen. Een hele mooie winst dus, want dat zijn twee onderdelen die essentieel zijn voor de bewonerstevredenheid.’

Nieuwe badkamer in vijf dagen

Voor de ‘glazen badkamer’ worden panelen van gehard glas voor de oorspronkelijke wanden geplaatst. Die panelen worden digitaal ingemeten, individueel gefabriceerd en prefab aangeleverd. De bewoners kunnen daardoor ook zelf een kleur kiezen, ook een groot voordeel van deze toepassing. Op deze manier kan Wits binnen vijf dagen een nieuwe badkamer inclusief toilet opleveren. De kosten zijn nu nog in lijn met ‘traditionele’ renovatie, maar op den duur zullen ze lager liggen dan nu.

‘Een innovatieve toepassing van glazen wand- en vloerpanelen in diverse kleuren.’

Bewoners dik tevreden

Tijdens het project heeft een woonconsulent van Wits frequent contact gehouden met de bewoners van de huizen in kwestie.  Mevrouw van Beem is één van de drie bewoners: ‘Ik heb niets dan lof over mijn nieuwe badkamer en toilet. Bij de uitvoering was er veel aandacht voor de bewoners en konden we onze vragen makkelijk kwijt. Ik ben dik tevreden!’

Maak kennis met Wits Noord

Stel uw vraag aan Wits Noord

Aanhef:*