Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Een samenwerking met Elkien

Onderhoud van 8 energieneutrale woningen in Friesland

Energieneutrale woningen

De zonnepanelen die op beide dakvlakken zijn aangebracht, genereren voldoende energie om de huizen te verwarmen, te zorgen voor warm water, elektrisch te koken en alle apparatuur in huis aan de gang te houden. Kortom: deze woningen zijn met recht energieneutraal te noemen: alle energie die wordt verbruikt, wordt door de woning zelf opgebracht door middel van zonne-energie.

Bewoners na afronding van het project: 'ons huis ziet er mooi uit en het is comfortabel en warm binnen'

Infrarode warmtepanelen

Zonnepanelen op het dak zijn inmiddels al niet meer zo innovatief, maar infrarode warmtepanelen in het plafond en speciaal warmteglas zijn toepassingen die nog niet zo vaak voorkomen. De radiatoren werden uit de acht woningen verwijderd en daar kwamen deze innovatieve middelen voor terug. In elk vertrek hangt aan het plafond een infrarood warmtepaneel, dat voor het oog niet stoort, maar wel een comfortabele warmte uitstraalt. Het speciale warmteglas in de woonkamer en keuken slaat warmte als het ware op, verdeelt die over de hele ruit en straalt de warmte vervolgens naar binnen uit bij lage buitentemperaturen. De warmte voelt volgens de bewoners aan als zonnestralen. De temperatuur is overigens ‘gewoon’ per kamer in te stellen.

Ketensamenwerking

Woningcorporatie Elkien heeft voor de regio’s waarin ze actief is heel bewust gezocht naar een langdurige ketensamenwerking, waarbij een bouwbedrijf en onderhoudsbedrijf betrokken zijn. Wits heeft daarbij in de regio Midden Fryslân de rol van onderhoudsbedrijf verworven, terwijl Van Wijnen de rol van bouwbedrijf heeft. Het uiteindelijke doel dat Elkien met deze ketensamenwerking wil bereiken is helder: haar huurders zo prettig mogelijk laten wonen. En dat is met het project in Grou ook zeker gelukt. Het wooncomfort heeft bij de ontwikkeling van de woningen dan ook altijd centraal gestaan. En dat is essentieel, zeker als het om seniorenwoningen gaat.

Maak kennis met Wits

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*