Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

VvE’s opgelet!

Meerjarenonderhoudsplan voor VvE's verplicht?

De Ministerraad heeft in 2015 een wetsvoorstel aangenomen dat het functioneren van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moet verbeteren. De ministers constateerden dat slechts een derde van de circa 121.000 VvE’s beschikt over een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en /of een reservefonds dat voldoende middelen heeft om onderhoud te plegen. Het gevolg is dat veel appartementencomplexen zeer slecht worden onderhouden. Bewoners komen voor onverwachte hoge kosten te staan wanneer reparatie echt noodzakelijk blijkt.

MJOP of reservering

Het nieuwe wetsvoorstel, dat per 1 januari 2017 in werking moet gaan treden, is ingebracht om onderhoud aan de appartementsgebouwen te verbeteren en verduurzaming van gebouwen die in beheer zijn van VvE’s te stimuleren. Vanaf volgend jaar zal het verplicht worden een minimum van 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw te reserveren tenzij de VvE een MJOP heeft opgesteld. Verder moet het eenvoudiger worden om geld te lenen wat uiteindelijk moet leiden tot goed onderhouden en energiezuinigere appartementsgebouwen.

Waardedaling tegengaan

Voor appartementseigenaren kunnen de financiële risico’s zeer groot zijn. Naast onverwachte uitgaven speelt waardedaling van de woningen een rol en levert de hoogte van het reserveringsfonds veel discussie op. Voor VvE’s die tot nu toe geen geld hebben gereserveerd, wordt een overgangstermijn voorgesteld om aan de verplichting te voldoen. Wits Vastgoedonderhoud heeft al veel VvE's geholpen met het opstellen van een gedegen onderhoudsplan, een visie op het toekomstige onderhoud van het complex en kan het jaarlijkse onderhoud tevens uitvoeren.

‘Wits neemt het opstellen van een duidelijk financieel en onderhoudstechnisch meerjarenonderhoudsplan uit handen.’

Opstellen meerjarenonderhoudsplan 

In samenspraak met de VvE kan Wits Vastgoedonderhoud een duidelijk financieel en onderhoudstechnisch meerjarenplan opstellen dat volledig inzicht en zekerheid geeft in te verwachten onderhoudskosten. Op die manier voldoet de VvE aan haar verplichtingen en biedt het de eigenaren zicht op de bijdrage in het reserveringsfonds. Daarnaast kan Wits Vastgoedonderhoud ook bestaande MJOP's controleren op actualiteit en volledigheid.

Maak kennis met Wits Vastgoedonderhoud

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met Wits Vastgoedonderhoud Nederland. Stel uw vraag eenvoudig via het getoonde reactieformulier of bel direct 0512 33 49 20.

Vastgoedonderhoud voor VvE

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*