Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Asbestsanering een steeds belangrijker onderdeel

Wits medewerkers opgeleid voor asbestsanering

Uitvoeringsteam Wits Noord behaald DAV-diploma

Wits streeft ernaar om haar medewerkers steeds breder in te kunnen zetten. In dat kader heeft een groep Wits-medewerkers van het uitvoeringsteam van Wits Noord hun DAV-diploma gehaald. Dat is een opleiding waarbij cursisten leren om asbest veilig te verwijderen volgens de regels van de wet die daarvoor is opgesteld. “Asbestsanering is een steeds belangrijker onderdeel van ons werk aan het worden, dus het is erg belangrijk dat we daarin meegroeien”, vertelt Nico van Asten (directeur Wits-Noord).

Asbestsanering integraal onderdeel onderhoudsproces

Bij de uitvoering van onderhoudsprojecten krijgt Wits steeds vaker te maken met asbest. Het verwijderen daarvan is aan strenge wettelijke regels verbonden en kan dan ook alleen door speciaal opgeleide vakmannen worden uitgevoerd. “Het was een logische stap om ook asbestsanering in ons dienstenpakket op te nemen”, vertelt Nico van Asten. “Zeker voor bewoners van woningen waar onderhoud gepleegd wordt is het echt veel prettiger als ze niet met allerlei verschillende werklui te maken hebben.”

"Voorheen moesten er voor de asbestsanering andere vakmannen worden ingehuurd, nu kan Wits dat zelf doen.”

Asbest verwijderen volgens SC-530 norm

Onlangs ging daarom een deel van het uitvoeringsteam op een speciale cursus om asbest te leren verwijderen volgens de SC-530 norm. Inmiddels hebben deze mannen het DAV-diploma (Deskundig Asbest Verwijderaar) op zak en mogen ze dus zelfstandig asbestsanering uitvoeren. Dat is uiteraard handig voor Wits zelf, maar ook vooral voor bewoners. Nico van Asten: “Onderhoud aan een woning betekent voor bewoners altijd ongemak. Dus hoe korter het duurt, hoe beter. En dus hoe minder mensen er met de woning bezig zijn, hoe beter want dan loopt het proces gewoon efficiënter. Voorheen moesten er voor de asbestsanering andere vakmannen worden ingehuurd, nu kan Wits dat zelf doen.”

Asbest saneren bij groot onderhoud in Leeuwarden

Het eerste project waarbij Wits de asbestsanering voor haar rekening neemt is inmiddels in uitvoering. Bij een groot onderhouds- en verbeterproject aan 103 woningen in Leeuwarden. Per woningzijde worden in één dag het glas en de asbesthoudende kit en asbesthoudende panelen verwijderd en vervangen door nieuw HR++ glas en geïsoleerde panelen. “Los van het gemak voor bewoners is het voor onze mensen ook weer een uitdaging om een extra taak te kunnen uitvoeren”, voegt Nico van Asten nog toe.

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*