Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Een project voor WoonFriesland

Innovatief en milieubewust renoveren in Friesland

Meer wooncomfort

Meer comfort bieden aan de bewoners was een van de belangrijkste uitgangspunten voor WoonFriesland bij aanvang van het project. De focus lag daarbij met name op de isolatie en de badkamer. Wits heeft met name in de 176 badkamers innovatieve toepassingen doorgevoerd voor de wanden en verwarming. Het wooncomfort is daarmee behoorlijk toegenomen, nog los van het financiële voordeel door lagere stookkosten. Voor de opdrachtgever was er nog een voordeel: door de gekozen toepassingen is de renovatie extra efficiënt verlopen en zijn ook daar voordelen in kosten geboekt.

Comfortabele badkamer

De Fibo-Trespo wandpanelen in de badkamers hebben de nodige voordelen. Allereerst verloopt het plaatsen sneller dan bij losse tegels en bovendien verloopt dat proces ook nagenoeg stofvrij. Maar ook na installatie zijn er voordelen: de wanden ogen als een normale tegelwand, maar door de gladde voegen zijn de panelen supergemakkelijk te reinigen. Daarnaast is de toplaag van de wanden ongevoelig voor schimmels. Behalve deze wanden plaatste Wits ook infrarood warmtepanelen die de traditionele radiator vervangen. Sensoren in die panelen meten wanneer er een persoon de badkamer in komt, waarna de temperatuur wordt aangepast door middel van stralingswarmte.

Innovatief en milieubewust

Naast het werk aan de badkamers zijn de 176 woningen ook voorzien van HR++ isolatieglas, zijn alle buitenramen vervangen en zijn de buitenmuren geïsoleerd. Bovendien kunnen de bewoners zich aanmelden om deel te nemen in energie via zonnepanelen, die op het dak van de flat aangebracht worden. Het enthousiasme om hierin deel te namen is groot. Al met al is in dit project een forse verbetering van het wooncomfort gerealiseerd, en dat met innovatieve en milieubewuste toepassingen.

Maak kennis met Wits

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*