Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Handleiding btw-tarief 6% of 21%

Btw op schilderwerk, isolatie, verbouw en renovatie

OnderhoudNL is blij dat er, onder druk van de lobby en commotie in het land, geen politieke steun gevonden is voor btw-verhoging. ‘Maar we moeten scherp blijven om elke andere verhoging te vermijden’, aldus voorzitter Ruud Maas.

De kou is even uit de lucht nu D66 definitief heeft besloten niets te zien in een verhoging van de btw. Vervolgens gaven VVD en PvdA aan dat ze verder afzien van het kabinetsvoorstel om de btw van 6% naar 21% op te gaan trekken voor veel goederen en diensten. Dat meldden fractievoorzitters Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) dinsdag 30 juni. “Voor dit plan ontbrak het brede draagvlak dat we nodig hadden”, aldus Samsom. “Het kabinetsplan kwam voort uit de inventarisatie bij partijen die meededen bij de onderhandelingen”, voegde Zijlstra eraan toe. “In dat pakket zat ook de btw-verhoging. Wij waren geen groot voorstander van de btw-verhoging, maar waren wel bereid om daar over te praten. Nu het draagvlak ontbreekt zal dit plan geen doorgang vinden. Ondernemers hebben hier namelijk last van.”

{...}

Voorlopig nog steeds een laag btw-tarief

Voorlopig bedankt OnderhoudNL ook iedereen die gehoor gaf aan de oproep om de eigen rode protestafbeelding met de slogan ‘NEE tegen 21% BTW!’ via Twitter en Facebook te verspreiden. Dat was even na de aankondiging van de kabinetsplannen om de btw te gaan verhogen. “Op een gegeven moment zag het echt rood op beide social media. Een nieuw bewijs van wat de kracht en eensgezindheid van een brancheorganisatie teweeg kan brengen”, aldus OnderhoudNL-directeur Okke Spruijt. “Dat gaf ons extra steun en motivatie toen we de afgelopen tijd alle zeilen hebben bijgezet om dit onheil voor onze bedrijfstak te voorkomen. Gelukkig hebben we voorlopig nog steeds een laag btw-tarief van 6% voor materiaal en arbeid bij schilderwerk aan woningen ouder dan twee jaar. En 6% btw voor arbeid bij plaatsen van isolatieglas of aanbrengen van isolatiemateriaal.”

Bron: Koninklijke OnderhoudNL, http://www.onderhoudnl.nl/btw

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*