Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Een samenwerking met WonenBreburg

Buitenschilderwerk voor 210 woningen in Tilburg

Resultaatgericht samenwerken

Het project in de Rossinistraat in Tilburg is een van de vele projecten die Wits voor WonenBreburg in uitvoering heeft. Op basis van ‘resultaatgericht samenwerken’ is Wits een van de zeven onderhoudsbedrijven die door de woningcorporatie is gecontracteerd. Momenteel zijn er meer dan 2.400 woningen van WonenBreburg door Wits in onderhoud, maar de 210 woningen in de Rossinistraat vormen een bijzonder project.

Schilderwerk met watergedragen verf bij 4 graden; voor Wits geen probleem.

Watergedragen verf

Vijf medewerkers van Wits zijn het hele jaar bezig met dit project. Reparatie van houtrot en schilderwerk zijn de voornaamste werkzaamheden. Dat schilderwerk is in het verleden gedaan met watergedragen verf, reden waarom dat ook nu weer het geval is. Tegelijk brengt dat een aantal eisen met zich mee: Vooral watergedragen verf is gevoelig voor temperatuur en luchtvochtigheid. Om die reden heeft Wits besloten de woningen geheel af te schermen. Er zijn steigers geplaatst die overkapt worden. Achter die overkapping zorgen heaters voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid om ook in de winter buitenschilderwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Overigens is de overkapping straks in de zomer ook nuttig, want de watergedragen verf droogt te snel in zonlicht.

Prettig voor bewoners

Door te werken met de overkapping kan Wits het hele jaar door aan het onderhoud en buitenschilderwerk werken. Dat is uiteraard efficiënt voor klant en werknemers: de kwaliteit is gegarandeerd en het tempo blijft er lekker in. Maar daarnaast is deze aanpak ook prettig voor bewoners. Door de overkapping hebben die namelijk veel minder last van temperatuurwisselingen, tocht enz.

Maak kennis met Wits Zuid

Stel uw vraag aan Wits Zuid

Aanhef:*