Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Duurzame en structurele verbeteringen bij aardbevingsschade

Aardbevingsschade herstel en bevingsbestendig(er) onderhoud

Eén loket bij aardbevingsschade

  • Eén aanspreekpunt voor schadeafhandeling
  • Inventarisatie én inspectie van de schade aan uw onroerend goed
  • Snel, structureel en duurzaam herstel van aardbevingsschade
  • Preventieve oplossingen in gebouwbescherming

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Aardbevingen in Groningen

Het 'rommelt' regelmatig letterlijk in Groningen. Oorzaak: de gaswinning. Aanvankelijk slechts af en toe maar helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet langer om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie van de bevingen omhoog zal gaan, evenals de kracht ervan. Met onder andere als gevolg dat de bewoners van het betrokken gebied in onzekerheid leven over hun veiligheid en wooncomfort.

Verantwoordelijk voor het gebouw

Bent u verantwoordelijk voor die bewoners danwel bezoekers van het gebied omdat u werkt bij een woningcorporatie, een zorginstelling, een openbaar- of monumentaal gebouw, een school of als bestuurslid van een vereniging van eigenaren? Dan kunnen er wellicht vragen bij u opkomen als:

  • Heb ik als zakelijke partij ook recht op schadevergoeding en hoe organiseer ik dat op de meest slimme manier?
  • De kans is aanwezig dat er nieuwe aardbevingen komen. Kan ik ook nieuwe schade verminderen of zelfs voorkomen?
  • Kan ik dit ook slim verweven met het reguliere onderhoud, zodat mijn klanten i.c. de bewoners er minder hinder van ondervinden?

Unieke aanpak in het reguliere vastgoedonderhoud

Bevingsbestendig(er) onderhoud en het herstel van aardbevingsschade koppelt Wits aan het reguliere vastgoedonderhoud: een unieke aanpak! Dit doen wij op een professionele en transparante wijze.

Inventarisatie én inspectie aardbevingsschade

Zo beginnen we met een inventarisatie én inspectie van de staat van onderhoud van uw onroerend goed. We werken daarbij nauw samen met een bureau dat jarenlange ervaring heeft in het inspecteren van schades als gevolg van aardbevingen. Ze hebben schade-experts in dienst die allemaal een bouwkundige achtergrond hebben. Onze unieke aanpak verkort de doorlooptijd tot het moment van herstel van de aardbevingsschade.

Duurzaam beschermen van gebouwen

Wits werkt daarnaast samen met internationale partijen die een uitgebreid assortiment aan oplossingen bieden voor het beschermen van gebouwen in aardbevingsgevoelige gebieden. Hun producten worden over de hele wereld toegepast en hebben tot doel dat -wanneer schade wordt hersteld- dit een duurzame en structurele verbetering oplevert bij mogelijke nieuwe aardbevingen. Zo kan met speciale voegspecie en flexibele bedrading een elastische voeg worden gemaakt. Ook kan zwak metselwerk worden verstevigd met gewapend structuurpleister. Dit verlaagt het risico op scheuring in de muren aanzienlijk. 

Een ander voorbeeld is het seismische behang, waarmee een hoger veiligheidsniveau kan worden bereikt bij een aardbeving. Aanwezige personen kunnen tijdens een aardbeving op een veilige manier het gebouw verlaten, zonder te worden gehinderd door bijvoorbeeld omgevallen scheidingswanden en plafonds.

Onderhoudsplan incl. adviesrapport van schadeherstel

Dankzij deze specifieke kennis kan Wits u een voorstel doen dat gericht is op langdurig onderhoud. Het onderhoudsplan is gebaseerd op een resultaatsverplichting door Wits (RGS), wat verder reikt dan de gebruikelijke inspanningsverplichting. In het plan is ook een tijdspad opgenomen voor bijvoorbeeld het vervangen van bestaand voegwerk door elastische voegwerk, indien dit in de onderhoudsplanning is opgenomen. Ook wordt het adviesrapport voor schadeherstel bijgevoegd.

Woongenot verhogen

Een voorbeeld van een resultaatsverplichting is het verbeteren van het EPA-label van woningen. Wits kan, naast reguliere isolatieoplossingen, ook een oplossing leveren die zowel functioneel als esthetisch interessant is in aardbevingsgebieden. Dit kan een verbetering opleveren van bijvoorbeeld label D naar label B en het woongenot verhogen.

Wits neemt u het werk uit handen

Wij zorgen voor schadeherstel en de afhandeling namens u richting de NAM én voeren met regelmaat het vaste onderhoud aan uw onroerend goed uit. Zo geeft u uw bewoners en gasten een veiliger en aangenamer gevoel.

Stop de aardbevingsschade!

Voor meer informatie over de unieke aanpak voor het herstel van aardbevingsschade en bevingsbestendig(er) onderhoud met duurzame en structurele verbeteringen neemt u contact op met Marco Visser van Wits Noord. Stel uw vraag eenvoudig via het getoonde reactieformulier of bel direct 0512 33 49 20.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

‘We maken waar wat we beloven.
Daarvan is Resultaatgericht Samenwerken het bewijs.’

Stel uw vraag aan Wits Noord

Aanhef:*