Wits vastgoedonderhoud Nederland

Menu

Energie besparen doe je zo

Aantrekkelijke besparing energiekosten voor VvE's

Ondernemersvereniging OnderhoudNL, die bestaat uit ruim 2.200 aangesloten bedrijven in de sector onderhoud, schilderwerk, glas zetten enz., is een landelijke campagne gestart onder de noemer ‘Energie besparen doe je zo’. Doel van de campagne is om bekend te maken dat meerjarig onderhoud een aanzienlijke besparing op energiekosten kan opleveren. Die wordt bereikt doordat er ten eerste een subsidie wordt gegeven over isolatiewerkzaamheden en ten tweede doordat er een laag Btw-tarief geldt voor het aanbrengen van dat isolatiemateriaal, maar ook voor schilder- en onderhoudswerk, het plaatsen van HR++ glas en aanverwante werkzaamheden die de energiebesparing van een huis bevorderen.

Meervoudig voordeel voor VVE's door nu plannan van onderhoud 2017

In de campagne van OnderhoudNL worden VvE’s en particulieren gewezen op de vele voordelen die er te behalen zijn door nu meerjarig onderhoud in te plannen. De regeling is het klassieke voorbeeld van een win-win situatie. VvE’s kunnen flink voordeel behalen bij het isoleren van woningen. Ten eerste doordat er door de Rijksoverheid subsidie gegeven wordt op isolatie. Die subsidie loopt op van bijvoorbeeld 5 euro per vierkante meter voor spouwmuurisolatie tot 45 euro per vierkante meter voor het plaatsen van triple glas. Voorwaarde is wel dat er tenminste twee isolatiemaatregelen tegelijk worden uitgevoerd. Ten tweede wordt er op de werkzaamheden die te maken hebben met het aanbrengen van isolerend materiaal, het plaatsen van isolatieglas en dergelijke een laag Btw-tarief geheven van 6%.

Ook voor schilderwerk

Ook schilder- en onderhoudswerk aan woningen die ouder zijn dan 2 jaar (voor zowel binnen- als buitenwerk) valt onder de regeling. In dit geval geldt het lage Btw-tarief van 6% zelfs voor zowel de manuren als het materiaal. En uiteindelijk is er natuurlijk een kostenbesparend effect in de vorm van een lager energieverbruik door het nemen van deze energiebesparende maatregelen. Het is nu dus uiterst aantrekkelijk voor VvE’s om onderhoud te plannen: subsidie op manuren, deels subsidie op materiaal, een laag Btw-tarief en een toekomstige besparing op energiekosten: een mooi voornemen voor 2017!

Maak kennis met Wits Vastgoedonderhoud

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met Wits Vastgoedonderhoud Nederland. Stel uw vraag eenvoudig via het getoonde reactieformulier of bel direct 0512 33 49 20.

Vastgoedonderhoud voor VvE

Stel uw vraag aan Wits Vastgoedonderhoud Nederland

Aanhef:*