Restauratie van de kerkbanken Uitgevoerd door Wits Dokkum

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Zwarts/St. Behoud Kerkelijke Gebouwen

De N.H. Sint-Georgiuskerk in Suwald is een van de oudste kerken in Friesland en heeft nog delen van tufsteen uit de 12e eeuw. In de met leien beklede toren van twee geledingen hangt een door Hans Falck gegoten klok uit 1617. De bestaande kerkbanken zijn in het verleden voorzien van houtimitatie schilderingen, die door het gebruik zijn beschadigd. 

Houtimitatie
Mineraal verfsysteem
Oude verftechnieken

Tjeerd van der Velde, medewerker van Wits Dokkum, beheerst nog de oude technieken (hout- en marmerimitatie en verguldwerk) en is op de foto bezig om de houtimitatie te herstellen. Ook het stucwerk aan de buitengevel is tijdens dit project gerestaureerd en bestaande verflagen zijn verwijderd door middel van stralen en voorzien van een mineraal verfsysteem. Een beschildering met minerale verf vormt niet zoals andere verf een laag, maar een onverbrekelijke verbinding met de ondergrond. Het resultaat is een zeer duurzame verbinding tussen verf en ondergrond.

Restauratie van de kerkbanken
Restauratie van de kerkbanken
Restauratie van de kerkbanken
Roel
Heb je vragen?


  • Roel van Kammen
  • r.vankammen@wits.nl
  • 06 224 837 93
Neem contact op met Roel
Restauratieschilderwerk

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak