Onderhoud Unox-bankjes en bruggen De tocht der tochten

Dit jaar was er na jaren weer eens serieus natuurijs! Helaas vroor het niet lang genoeg, waardoor de tocht der tochten niet gereden kon worden. Een teleurstelling voor veel mensen binnen en buiten Friesland, want de Elfstedentocht is een van de mooiste schaatstochten op natuurijs.

Een belangrijk punt in deze tocht is het Kleindiep in Dokkum. Hier staat een stempelpost en nadat de schaatsers onder de boogvormige Bontebrug gekeerd zijn, gaan ze voor de laatste etappe: over de Dokkumer Ee, richting Bartlehiem en Leeuwarden.

Op dat keerpunt in Dokkum zijn in 1998 twee bankjes in de vorm van Friese doorlopers (houtjes) geplaatst: geschonken door Unox aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Wits Dokkum heeft deze bankjes in onderhoud en dit voorjaar heeft schilder Ânne Dijkstra ze grondig schoongemaakt en opnieuw in de lak gezet. Daarnaast heeft Wits Dokkum de opdracht gekregen om drie bruggen (de Bontebrug, de Wittebrug en de Zijl) te renoveren: het staal wordt geconserveerd en de bruggen worden geschilderd in hun authentieke kleuren.

Dus, als die tocht der tochten er nog eens komt, dan staan de bruggen en banken er voorlopig netjes bij!

Onderhoud Unox-bankjes en bruggen
Onderhoud Unox-bankjes en bruggen
Onderhoud Unox-bankjes en bruggen
Roel
Heb je vragen?


  • Roel van Kammen
  • r.vankammen@wits.nl
  • 06 224 837 93
Neem contact op met Roel
Restauratieschilderwerk

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak