Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam Uitgevoerd door Wits Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam 

Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam is de grootste begraafplaats van Nederland. Er liggen ook veel bekende Nederlanders begraven. Op de begraafplaats staan diverse historische gebouwen, die allemaal benoemd zijn tot Rijksmonument. Wits kreeg van de gemeente Amsterdam de eervolle opdracht om al deze buitengebouwen te schilderen, om zo bij te dragen aan het behoud van diens rijke historie.

Eervol
Rijksmomumenten
Respect

Uitdagend en eervol tegelijk

De dienstwoningen van eind 19e eeuw, de grote aula uit 1939 en de oude doodgraverswoning uit 1889 waren in 2018 aan een onderhoudsbeurt toe. Ook het bijbehorende museum-café en de wachtruimte werden direct in het onderhoud meegenomen. Aangezien het Rijksmonumenten zijn, moest er uiterst secuur gewerkt worden om de oorspronkelijke elementen en kleuren te handhaven. Ook was een respectvolle houding en gedrag van belang. De medewerkers moesten zich indien nodig op de achtergrond houden om ruimte te geven aan de emotie van de bezoekers.  Een uitdagende en eervolle opdracht voor echte vakmensen.  

Kwaliteit leveren

Wits won eind 2016 een landelijke aanbesteding. Daarmee is er een raamcontract tot 2021 afgesloten met de gemeente Amsterdam, voor het uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk van in totaal 229 panden. Begraafplaats De Nieuwe Ooster valt daar ook onder. Wits behaalde van alle inschrijvers de eerste positie op het onderdeel ‘Kwaliteitsaspect’.

Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
Frans
Heb je vragen?


  • Frans Gommers
  • f.gommers@wits.nl
  • 06 223 908 76
Neem contact op met Frans

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak