Nieuw onderkomen T-Mobile Amsterdam Diemen

Nieuw onderkomen T-Mobile Amsterdam Diemen

In december 2020 begon Wits Amsterdam met een grootschalige upgrade van het nieuwe

T-Mobile kantoor in Diemen, waarbij twee kantoorpanden van elk vijf verdiepingen grondig onderhanden zijn genomen. In de eerste fase is de vloerbedekking verwijderd, zijn de plafonds gedemonteerd en zijn toiletgroepen en het restaurant geheel gesloopt. In januari kon er een start gemaakt worden met het schilderwerk: alle radiator-omkastingen, metalen scheidingswanden, koven en wanden zijn met vakkundig spuitwerk voorzien van een nieuwe kleur.

Uitvoeringstrein

Omdat er een zogenaamde ‘uitvoeringstrein’ is gemaakt van de verschillende disciplines, werd er per verdieping gewerkt en opgeleverd. Terwijl het schilderwerk onderweg was, kon er op andere verdiepingen al een start gemaakt worden met het aanbrengen van nieuwe rasters en plafondtegels, met daarin energiezuinige led-panelen. Hierna waren de vloeren aan de beurt; de kantoorruimtes zijn voorzien van nieuwe Milleken vloerbedekking met akoestisch dempende werking. In het bedrijfsrestaurant zijn PVC-vloeren gelegd en de toiletvloeren en de entreevloer zijn vervangen door een gietvloer. De oude tapijttegels zijn trouwens niet vernietigd, maar de nog bruikbare tegels zijn gedoneerd aan een aantal stichtingen in de buurt. De overige tegels zijn teruggenomen voor het recyclingprogramma van de leverancier.

Naast deze werkzaamheden, die achter elkaar uitgevoerd werden, zijn de toiletgroepen geheel opnieuw opgebouwd en is er een compleet nieuw bedrijfsrestaurant gerealiseerd. Deze manier van werken zorgt niet alleen voor meer efficiëntie, er kan ook makkelijker afstand gehouden worden. Elke uitvoeringstak werkte, schaftte en overlegde op zijn ‘eigen’ verdieping, zodat ze functioneerden als een soort losse wagonnetjes van de alsmaar voortbewegende trein.

Loopbrug

Naast de twee gebouwen die Wits Amsterdam verbouwd heeft, maakte een derde gebouw ook onderdeel uit van het complex. Dat gebouw werd gescheiden door een glazen loopbrug op een grote stalen constructie. In maart is deze geheel gedemonteerd, waarbij hergebruik het uitgangspunt was. Een grootscheepse operatie, waarbij eerst alle demontabele onderdelen verwijderd werden (glazen panelen en kozijnen), waarna het hele gevaarte door een kraan tussen de twee gebouwen uit gehesen werd.

Eindstation

Eind april is er een einde gekomen aan de verbouwing en is de oplevering een feit. Het resultaat van vijf maanden verbouwen mag er zijn: het interieur heeft een frisse, moderne uitstraling en is weer toekomstbestendig.  

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak