Meest Comfortabele Energieneutrale woning Uitgevoerd door Wits Noord

Opdrachtgever: Elkien

De “Meest Comfortabele Energieneutrale Woning”: dat was wat Wits Noord voor ogen had, toen zij de opdracht kreeg om een energieneutraal concept te ontwikkelen voor 9 woningen in Grou. Deze woningen dateren uit 1970 en waren wel aan een opknapbeurt toe. Tegelijkertijd wilde Elkien een verduurzamingsslag slaan en ze opschalen naar een energieneutrale woning. Wits legde de lat nog iets hoger: het zou ook de meest comfortabele moeten zijn. Een behaaglijk binnenklimaat en een bij het dagelijks leven passende inzet van installaties. Gericht op de doelgroep oudere bewoners, waarbij het toepassen van stralingswarmte en het zelfstandig kunnen aanpassen van de temperatuur het uitgangspunt zijn.

All-electric
Wooncomfort centraal
Samen met bewoners

'' Als je achter het raam zit, voel je de warmte, Heerlijk!" Mevrouw Siebenga

Wooncomfort staat voorop. Zo is de temperatuur in de woning per vertrek instelbaar en zijn er twee nieuwe technische innovaties toegepast: speciaal warmteglas en elektrische infrarood panelen. Het warmteglas voelt warm aan en straalt warmte uit alsof je in de zon zit. De tweede innovatie zijn de panelen. Deze hangen in ieder vertrek aan het plafond en zorgen voor een comfortabele warmte. De innovaties samen zorgen voor een heerlijke stralingswarmte als het buiten koud is.

Maar dat was geen verrassing voor de bewoners. Zij konden dit vooraf al ervaren in de modelwoning. Er werd veelvuldig contact met hen onderhouden, zowel vooraf, tijdens als ook nu nog. Op deze manier verzamelt Wits Noord kennis waar zij bij een volgend project weer haar voordeel voor andere bewoners mee kan doen.

De woningen zijn all electric en volledig gasloos opgeleverd. De gevel is voorzien van spouwmuurisolatie, het glas is vervangen door triple (of warmte)glas. Alle kierafdichtingen en luchtmetingen zijn positief getest.  Er is een WTW balansventilatie geïnstalleerd en met stroom van zonnepanelen op beide dakvlakken draait alle apparatuur inclusief de kookapparatuur.

https://degrouster.nl/item/elkien-levert-8-energieneutrale-huurwoningen-op

Meest Comfortabele Energieneutrale woning
Meest Comfortabele Energieneutrale woning
Meest Comfortabele Energieneutrale woning
Marlies
Heb je vragen?


  • Marlies Raspe
  • m.raspe@wits.nl
  • 06 35 11 97 39
Neem contact op met Marlies
Continu innoveren

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak