Een kleurrijke uitdaging Uitgevoerd door Wits Noord

Opdrachtgever: De Huismeesters

Het Deliplein is een knus woningbouwcomplex uit 1918, dat bestaat uit étagewoningen voor arbeiders, ontworpen door de Groninger architect A.Th. van Elmpt. Vanwege zijn cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde is het bestempeld als Rijksmonument. Het plein wordt omsloten door twee poorten. Op het binnenterrein onderscheiden de bouwdelen zich van elkaar door middel van diverse portiekvormen: kepervormig, ellipsvormig en rondbogig. Op meerdere fronten een bijzonder project om onderhoud te plegen aan de buitenzijde.

Rijksmonument
De juiste kleur
Uitdagende bouwplaats

Het plein is omsloten door twee lage poorten. Dit vormde een uitdaging voor de aanvoer van o.a. nieuw glas en materialen voor de ramen, deuren, dakkapellen en dakramen. Ook moest er een werkplek worden gecreëerd voor de voorbereidende werkzaamheden voor het beton-, voeg- en metselwerkherstel. Met de vele hofjes en tuintjes die het Deliplein rijk was, betekende de werkzaamheden een flinke impact op het dagelijks leven van de bewoners. Door hen goed te informeren over de werkzaamheden en verwachte overlast én altijd bereikbaar te zijn voor contact, verliep dit project op rolletjes.

Een andere uitdaging vormde het schilderwerk. Dit moest worden teruggebracht naar de oude (monumentale) oorspronkelijk kleur. Door middel van onderzoek en de inzet van kleurexperts uit het netwerk van Wits Noord is deze klus naar tevredenheid van de opdrachtgever en de andere betrokken instanties geklaard.

Een kleurrijke uitdaging
Een kleurrijke uitdaging
Een kleurrijke uitdaging
Gerard
Heb je vragen?


  • Gerard Renken
  • g.renken@wits.nl
  • 06 53 54 00 67
Neem contact op met Gerard
ResultaatGericht Samenwerken (RGS)

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak