Beter een goede buur

“Als woningstichting willen we een goede buurman voor onze huurders zijn. Wits ontzorgt ons hierbij, dat is fijn. Zo voerden ze prettige keukentafelgesprekken met onze bewoners, waardoor de deelnamebereidheid voor het plaatsen van HR++ glas ruim 90% was”, schetst Arjan Claassen, medewerker bedrijfsbureau van Woonstichting JOOST uit Boxtel. “Het was ook een groot voordeel dat JOOST dit tegen een minimale huurverhoging kon aanbieden”, vult Koen van Schaijk, directeur van Wits Zuid aan.

Duurzaam samenwerken
Het is tekenend voor de praktijk en werkwijze van JOOST: betaalbaar wonen én het kwalitatief op peil houden van de woningvoorraad komen in dit voorbeeld mooi samen. Het zijn misschien ook wel de belangrijkste opgaven van de sociale verhuurder. Een fijn en comfortabel dak boven je hoofd is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om dit voor een groot deel van de maatschappij mogelijk te maken, gieten JOOST en Wits Zuid de samenwerking in een andere vorm: RGS (Resultaatgericht Samenwerken).

Door middel van de RGS-methodiek ontwikkelt Wits Zuid per complex diverse duurzame onderhoudsscenario’s. Arjan en Koen bepalen vervolgens samen in nauw overleg welk scenario het meest verstandig is om te kiezen. Gaan we bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie, HR++ isolatieglas of zolderisolatie? “We kijken specifiek naar verbeteringen die bewoners helpen bij het verlagen van hun energieverbruik. En of het past bij het woningtype en de levensduur”, vertelt Arjan.

Communicatie
Tijdens de uitvoering blijft telkens de uitdaging: hoe houden we onze klanten tevreden? Koen: “Bij het aannemen van collega’s kijken we altijd heel goed of iemand het Wits-DNA bezit. Kun je vlot met mensen omgaan, los je zaken gelijk netjes op? Dat is voor ons heel belangrijk.”

“Ja, dat klopt. Betrokkenheid, korte lijntjes, een vast contactpersoon en snel schakelen. Deze aspecten vinden wij prettig aan Wits. Tussen ons als zakenpartners, maar ook in relatie met onze huurders”, besluit Arjan.

Koen
Heb je vragen?


  • Koen van Schaaijk
  • k.vanschaaijk@wits.nl
  • 073 641 40 55
Neem contact op met Koen

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak