Ambachtelijk vakwerk aan pastorie Uitgevoerd door Wits Dokkum

In Stedum staat een prachtige pastorie, in 1933 ontworpen door architect P. Rozema uit Appingedam in een aan de Delftse School verwante stijl. De pastorie is omgracht en omgeven door leilinden en staat op een wierde in het centrum van Stedum. Een brug verbindt het terrein van de pastorie met de naastgelegen Nederlands Hervormde kerk. Wits Dokkum is gestart met diverse ambachtelijke onderhoudswerkzaamheden aan de pastorie die gedurende ongeveer vier maanden gefaseerd worden uitgevoerd.

Het gehele buitenwerk, de binnenzijde van de gevelkozijnen, ramen en deuren inclusief dagkanten en authentieke vensterbanken worden onderhouden, geschilderd en gerestaureerd. Alle ramen krijgen monumentenbeglazing. De kleurstellingen zijn bepaald op basis van een onderzoeksrapport met kleurverkenningen. De kruisroeden en panelen in het binnenwerk maken de klus extra bewerkelijk.

Bedrijfsleider Roel van Kammen: “Het is mooi om te zien dat de uitstraling van het pand nog even indrukwekkend is als tientallen jaren geleden en dat we het weer mogen terugbrengen naar de authentieke staat.”

Meer informatie: Roel van Kammen, bedrijfsleider Wits Dokkum, 0519 29 79 49.

Ambachtelijk vakwerk aan pastorie
Ambachtelijk vakwerk aan pastorie
Ambachtelijk vakwerk aan pastorie
Roel
Heb je vragen?


  • Roel van Kammen
  • r.vankammen@wits.nl
  • 06 224 837 93
Neem contact op met Roel

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak