Met aandacht

Onderhoud van uw vastgoed is onze specialiteit. Met een prominente plek bij ons denk- en uitvoerend werk voor de behoeftes van bewoners/gebruikers. Wits Vastgoedonderhoud Nederland is een bedrijf dat met veel plezier en AANDACHT in opdracht van professionele partijen haar kennis en vakmanschap inzet voor onderhoud, verbetering en verduurzaming. Wij hebben een landelijke dekking en een sterke regionale verankering.

Alles wat we bij Wits doen, gebeurt met aandacht. Dat zit in ons DNA, het is wie we zijn. En daar zijn we trots op. We voeren ons werk zorgvuldig uit, om de kwaliteit te bewaken. Door ons te verdiepen in vraagstukken zoals duurzaamheid, overlast en sociale ontwikkelingen, komen we tot innovatieve oplossingen die goed zijn voor opdrachtgevers èn de gebruikers van het vastgoed.

Historie

Het ontstaan van Wits
1899 Het ontstaan van Wits

Had de heer Wits, toen hij begon met zijn schildersbedrijf, ooit kunnen voorzien dat zijn bedrijf zo zou veranderen? Willem Klaas Wits startte een schildersbedrijf in 1899 in Bergum (Fr.). Hij profileerde zich op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid. Om ook andere opdrachtgevers in het land te kunnen bedienen, openen de zonen van Wits vestigingen in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Zwolle. Al snel volgt landelijke dekking. Naast het reguliere schilderwerk ging Wits vanuit haar vestiging Amsterdam nieuwbouwschepen conserveren. Menig nieuwe tanker, gebouwd in de periode 1920- 1980, werden door de mannen van Wits geconserveerd.

In één nacht grijs
1940 In één nacht grijs

Uit het 50-jarige jubileumboek (1949) van Wits:

“Op de werf van den Ned. Dok en Scheepsbouw lag de flottieljeleider H.M. Heemskerck. Het is Mei 1940. De oorlogswolken dreigden al boven Nederland. Met man en macht werd aan het schip der Kon. Marine gewerkt. Voor driekwart was het oorlogsschip klaar. Van binnen stond het in de schuurverf, van buiten in de menie. De kanonnen stonden al, alleen de vuurleidingen moesten nog worden aangebracht. Toen kwam het bevel van de marine: wegvaren. In één nacht moest het ghele schip grijs geschilderd worden om bij het aanbreken van de dag te kunnen vertrekken. De vijand was al over de grenzen getrokken en gevlogen. Alles wat een verfkwast kon hanteren van de firma Wits, doopte die in de grijze verf. En het schip werd in één nacht gecamoufleerd om ongemerkt het bezetten land en de bezette wateren de kunnen verlaten.”

Viering 50 jarig bestaan
1949 Viering 50 jarig bestaan

Uit het jubileumboek: 

“…Vandaag werkt de firma geregeld met een 300 man en is daardoor in staat de grootste werken naar behoren uit te voren. De moeilijkste tijd van kort na de oorlog met zijn gebrek aan materiaal is zo goed al voorbij. De verwoesting en verwaarlozing van huizen en gebouwen wordt ingehaald. De scheepsbouw heeft orders voor nog enkele jaren en werkt aan nieuwe, zodat het Amsterdams filiaal, dat de grootse werken oplevert, voorlopig vooruit kan. Voor onderhoudswerken komen particuliere en staatsbedrijven geregeld terug bij de nu jubilerende firma, omdat zij weten dat haar werk voldoet en op tijd wordt opgeleverd. Er is zeker een voortzetten van de traditie, waarvan het begin er al in 1899 was, maar er is daarnaast een moderne uitbouw van de zaak waaraan de jonge directeuren hun krachten geven.”

De toekomst van ons vak
2000 De toekomst van ons vak

De koers werd ingezet naar een integraal vastgoedonderhoudsbedrijf. De laatste jaren verrijkten we onze kennis op het gebied van energetische verbeteringen en inzichten in de belangen van bewoners. En wat gaat de toekomst ons brengen? Chips in kozijnen die ons de status van het onderhoud vertellen, robots die complete gevels onder handen nemen, kozijnen die via een clicksysteem eruit worden gehaald en op locatie massaal worden bewerkt. In 1899 nog ondenkbaar. En misschien kennen wij de ideale oplossing nu ook nog niet. Maar door samen te werken, innovatieve oplossingen te bedenken en die uitgebreid te testen in proeftuinen gaan we verkennen hoe we een nieuwe manier van leven voor de volgende generatie kunnen creëren. Met aandacht en vakmanschap voor het hele proces. Innovatie is een noodzaak en een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering om aan toekomstige onderhoudsbehoefte te kunnen voldoen.

Met aandacht
Kom in gesprek met

Dick Mooij

Commercieel manager

Telefoonnummer:

0512 – 334930

E-mailadres:

d.mooij@wits.nl

Bezoekadres:

Dopplerlaan 6
9207 HC Drachten

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak