Vastgoedonderhoud huursector weer van start

Persbericht

Drachten, 3 juni 2020

Vastgoedonderhoud huursector weer van start

Met een helder plan van aanpak, slimme tools en duidelijke voorlichting kan het periodieke onderhoud van huurwoningen vanaf 1 juni ook binnenshuis weer veilig van start. Wits Noord, ontwikkelde zeer vlot een protocol en werkwijze die coronaproof is en beschikbaar wordt gesteld aan andere vastgoedbedrijven.

Met deze nieuwe werkwijze kunnen gevelonderhoud en woningverbeteringen, zoals keuken-, douche- en toiletvernieuwing, weer doorgang vinden. Een goede ontwikkeling, omdat het zekerheid geeft aan bewoners, werknemers en organisaties in het vastgoedbeheer.

De aanpak van Wits gaat verder dan het protocol van het RIVM omdat het rekening houdt met de leefomgeving en gewoontes van bewoners. De werkwijze bestaat onder andere uit een intakegesprek, een mobiel informatiepunt en een intekenlijst. Op die lijst staat precies waar, wanneer, hoe lang en door wie in de betreffende woning wordt gewerkt. Verder worden ruimtes vooraf en bij oplevering gedesinfecteerd, krijgen kinderen via educatieve animaties uitleg over het proces en wordt er een bel geïnstalleerd om op veilige wijze een vraag te kunnen stellen aan de onderhoudsmedewerker in huis.

Is het tijdens bepaalde verbouwmomenten thuis even niet zo comfortabel? Dan komt de Wits salon, een soort huiskamer voor wijkbewoners, in beeld. Daar kunnen bewoners ongestoord werken, een kop koffie drinken of een praatje maken. Al deze middelen vormen, samen met heldere video’s en duidelijke voorlichting, een coronaproof omgeving waarin alle betrokkenen veilig kunnen wonen en werken.

Vanaf medio april is Wits samen met woningcorporatie Accolade en een huurderscommissie een pilotproject gestart om de werkwijze te testen. Daarbij is ook het draagvlak onder bewoners onderzocht. Zo’n 90% van de bewoners staat open voor groot onderhoud of woningverbetering met deze aanpak. Nu de pilot succesvol is afgerond, worden de woningverbeteringstrajecten binnenshuis ook bij andere woningcorporaties weer hervat.

Rick van Asten, operationeel directeur bij Wits Noord:

“We willen dit plan met zoveel mogelijk vastgoedonderhoudsbedrijven delen, zodat ook zij weer aan de slag kunnen. Daar hebben we allemaal baat bij.”

De voorlichtingsvideo’s van Wits Noord worden inmiddels door diverse collega’s gebruikt.

Vastgoedonderhoud huursector weer van start

Rick
Heb je vragen?


  • Rick van Asten
  • noord@wits.nl
  • 0512 334 920
Neem contact op met Rick

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak