Slim transport de stad in

Wits Utrecht heeft het initiatief genomen om samen met bouwgroothandel Stiho, De Fietskoerier Utrecht, cargo-bike producent CycyleSpark en Goedopweg een plan te smeden om bouwmateriaal zo efficiënt en groen als mogelijk op de bouwplaats te laten leveren. Bouwmateriaal wordt via een app besteld, vervolgens op een centrale plaats gebundeld en daarna in één keer bezorgd met de cargobike. Dit is de nieuwe werkwijze van Wits Utrecht bij projecten in en nabij Utrecht. 


De succesvolle pilotfase is inmiddels achter de rug. In deze fase van 13 weken is ongeveer 5000 kilometer transport met een bestelbus vervangen voor transport met de vrachtfiets. Daarmee is zo’n 750 kilogram CO2-uitstoot bespaard. Ook heeft het geleid tot een stuk bewustwording bij de vaklieden van Wits. Zij staan nu vaker stil bij wat zij op welk moment bestellen, waardoor er minder individuele bestellingen en leveringen plaatsvinden. 

Momenteel wordt er gewerkt aan de optimalisatie van het proces. Tevens wordt onderzocht hoe het concept eventueel verder uitgerold kan worden. Wilt u hier meer over weten of ook deelnemen? Neem dan contact op met Jacob van den Essenburg.

Slim transport de stad in

Jacob
Heb je vragen?


  • Jacob van den Essenburg
  • j.vandenessenburg@wits.nl
  • 06 511 521 54
Neem contact op met Jacob

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak