Van Kwastendag naar Leerwerk traject

“De Kwastendag wordt mogelijk gemaakt door onze onderhoudspartners”, licht Ron Sierink, strategische inkoper bij Mitros, toe. “Zij onderhouden onze sociale huurwoningen en zijn naarstig op zoek naar goede schilders en onderhoudsmedewerkers. Onze partners willen en kunnen enthousiaste mensen opleiden en betaald werk aanbieden. Dat biedt kansen voor werkzoekenden in Utrecht en Nieuwegein. Met de Kwastendag zetten we ons gezamenlijk in om deze mensen te helpen aan een opleiding en een vaste baan.” 

In het voorjaar van 2019 heeft Stichting Nelis samen met Wits Utrecht, Rutges, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. de eerste Kwastendag in Utrecht georganiseerd. De instructeurs van de onderhoudsbedrijven hebben aan de aanwezigen verteld over de belangrijkste facetten van het vak. Maar het ging die dag vooral om het doen. Voor deze doe-middag waren Utrechtse werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgenodigd. Zij konden zelf ervaren hoe het was om aan de slag te gaan als schilder of onderhoudsmedewerker. Dat betekent dat zij zelf de steiger opgingen, hebben geschuurd, gewassen en gereinigd en kennis hebben gemaakt met applicatie-technieken.

Toekomstperspectief

In totaal hebben er 22 enthousiaste kandidaten deelgenomen en zijn er tien het vervolgtraject gestart: een opleidingstraject via Stichting Nelis, waar ze bij onderhoudsprojecten van Mitros in de leer gaan. De deelnemers die hun opleidingstraject succesvol afronden, kunnen betaald aan de slag bij één van de onderhoudspartners. Wits Utrecht is erg trots op alle deelnemers en kijkt uit naar de toekomstige dienstverbanden. Inmiddels heeft Wits Utrecht het eerste dienstverband aangeboden aan één van de leerlingen. 

Van Kwastendag naar Leerwerk traject

Jacob
Heb je vragen?


  • Jacob van den Essenburg
  • j.vandenessenburg@wits.nl
  • 06 511 521 54
Neem contact op met Jacob

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak