Nieuwe uitdaging als teamleider Opleiding, training en permanente educatie

Nieuwe uitdaging als teamleider

Opleiding, training en permanente educatie. Het zijn geen loze kreten binnen Wits Zuid. Vanuit ‘s-Hertogenbosch wordt er sinds jaar en dag veel ingezet op training en dat brengt het bedrijf veel: nieuwe inzichten en perspectief voor medewerkers, bijvoorbeeld. Daarom begint Wits Zuid met de nieuwe functie en opleiding tot teamleider.

‘Bij grotere projecten heb je een aanspreekpunt op locatie nodig, omdat de projectleider er niet altijd is. Voorheen nam een van de schilders of timmerlieden die rol op zich. Maar dat was geen officiële functie en dan mag je de verantwoordelijkheid ook niet bij ze neerleggen’, vertelt Koen van Schaaijk, directeur bij Wits Zuid. ‘Samen met brancheorganisatie OnderhoudNL hebben we daarom een training op maat ontworpen. Zo krijgen onze medewerkers doorgroeimogelijkheden en wij, door terugkoppeling vanuit de teamleiders, helder inzicht in procesverbeteringen.’

Een uitdaging

Binnen Wits Zuid is aan alle medewerkers gevraagd wie interesse had. Vijf mensen reageerden, waaronder Michel den Boer, die al bijna 12,5 jaar in dienst is bij Wits Zuid. ‘Ik vond het altijd al leuk om zaken te regelen en te organiseren. Op die manier ben je meer betrokken bij de opdrachtgever en de bewoners. Je komt voor nieuwe uitdagingen te staan, zoals de werkplekinspectie. Maar ook vragen als ‘Waar moet de container staan?’ komen nu bij mij terecht. Dat houdt het werk afwisselend en uitdagend’, vindt Michel.

Opleiding teamleider

Begin dit jaar is de opleiding begonnen en dat was tevens het startpunt voor de vijf om hun functie in praktijk te brengen. ‘Er komen in totaal zes trainingsdagen. Na de tweede training willen we even met iedereen afzonderlijk evalueren. Voldoet de training aan je verwachtingen? Hoe vind je de functie in de praktijk? Liefst hadden we dit met z’n allen gedaan, maar door corona kan dit nu even niet’, vertelt Koen. ‘Aan het einde van de trainingsperiode komt er een beoordeling. Daarin bespreken we of de functie officieel wordt, of dat de medewerker nog wat tijd nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.’

Gezamenlijk leerproces

‘Het is echt een gezamenlijk leerproces. Onze projectleider leert dingen los te laten die de teamleiders vervolgens oppakken. Daarbij mogen we allemaal fouten maken, als we er maar van leren.’ Wits Zuid is inderdaad een leerschool, zo zijn ze al jaren geregistreerd praktijkopleider. Michel is door trainingscentrum Savantis zelfs uitgeroepen tot praktijkopleider van het jaar 2014. Dat zegt genoeg en onderstreept de bedrijfsfilosofie van Wits Zuid: opleiding is de basis voor kwaliteit.

Nieuwe uitdaging als teamleider

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak