Het weer verandert, Wits verandert mee

Extreme droogte, hitte en hevige regen: de klimaatveranderingen brengen extremere weersomstandigheden met zich mee en de vastgoed onderhoudssector zal daarmee om moeten gaan. Wits Zuid heeft processen en producten aangepast om in alle seizoenen door te kunnen werken.

Buiten werken in alle weersomstandigheden

Adjunct-directeur en mede-eigenaar Koen van Schaaijk is altijd op zoek naar innovatieve technieken en middelen. “De verbeterde kwaliteit van de materialen laat toe dat er onder lagere en hogere temperaturen gewerkt kan worden”, zegt hij. “De producten worden afgestemd op de weersomstandigheden en temperatuur. In het verleden gingen lage temperaturen en verven niet goed samen. Tegenwoordig zijn er steeds meer professionele producten die geschikt zijn voor gebruik in alle seizoenen.

Daarnaast beperken we de invloed van klimaatcondities met afschermtechnieken. We hebben veel steigermateriaal in eigen beheer en kunnen een groot deel van onze projecten afschermen. We maken gebruik van steigers met overkapping en regenschermen. Dat we het hele jaar ook buiten aan de slag kunnen biedt continuïteit en komt de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede. Het is prettig voor de opdrachtgever, de bewoners, onze medewerkers en onze organisatie. Je kunt de onderhoudsprojecten een volledig jaar vooruitplannen en zeker voor woningcorporaties is dat erg prettig.”

Continuïteit bieden

Wits Zuid heeft 25 vaste en 15 tot 20 flexibele werknemers “Wij zijn een organisatie waar iedereen elkaar kent”, zegt Koen van Schaaijk. “Daardoor zijn we in staat de lijnen kort te houden en flexibel te zijn. Dat bevalt ons prima en ook onze opdrachtgevers waarderen dat. Er is meer dan genoeg werk en door de vierseizoenen-aanpak kunnen wij onze vaklieden optimaal inzetten. We verzetten tegenwoordig in de wintermaanden zelfs meer werk dan in de zomer. Zo kunnen we onze flexibele schil van ZZP’ers bij ons houden en kunnen de onderhoudsprojecten door blijven gaan. ZZP’ers hebben ’s zomers vaak particuliere klanten. Maar ’s winters hebben ze minder klussen en is het fijn dat wij hen continuïteit kunnen bieden. En zij zorgen op hun beurt voor continuïteit in onze onderhoudswerkzaamheden.”

Flexibiliteit komt bewoners ten goede

Koen: “Soms zijn bewoners onaangenaam verrast als ze horen dat de onderhoudswerkzaamheden in de winter gepland zijn. Ze zijn bezorgd dat ze een poosje letterlijk in de kou staan, maar dankzij de afscherming valt dat reuze mee. En als ik uitleg waarom we ook werk uitvoeren in de winter begrijpen ze dat wel. Bij seniorencomplexen plannen we het buitenwerk overigens wél in voor het voorjaar en de zomer. De invloed van kou, hoe gering ook door inzet van materialen, is voor sommigen onder hen fysiek niet op te vangen.”

Het weer verandert, Wits verandert mee

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak