Alternatief voor tegelzetters

Het is steeds moeilijker om tegelzetters te contracteren. Het werkaanbod is groot en er is een tekort aan hun vakmanschap. Daarom is Wits Noord op zoek gegaan naar alternatieven voor het traditionele wandtegelwerk en heeft vanuit co-innovatie haar eigen badkamerconcept ontwikkeld. Daarbij worden de wanden niet voorzien van tegelwerk, maar wordt over het bestaande tegelwerk kant en klare wandpanelen van Fibo-Trespo geplaatst. Dit kan door bouwkundig medewerkers worden uitgevoerd en is dus onafhankelijk van de tegelzetter.

Dit is bij uitstek geschikt voor het bekleden van de wanden in sanitaire ruimtes. De wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een HPL toplaag. In de toplaag is een tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. Door de snelle verwerking van het product en het strakke eindresultaat heeft Wits Noord in Noord Nederland al voor diverse woningcorporaties honderden badkamers afgewerkt met Fibo-Trespo. Bovendien is Fibo-Trespo eenvoudiger te reinigen dankzij de gladde voegen en de HPL toplaag die ongevoelig is voor schimmels.

Op de vloer wordt nog wel tegelwerk toegepast. Ter vervanging hiervan experimenteert Wits Noord momenteel met een nieuwe vloercoating.  Met behulp van een lichttechniek die uit de tandartsenpraktijk afkomstig is, kan deze coating binnen één minuut volledig uitgehard worden en is direct belastbaar.

Door dit soort innovaties, verwacht Wits Noord in de nabije toekomst badkamerrenovaties binnen twee werkdagen te kunnen uitvoeren. Voeg daar nog aan toe dat dit concept amper stofoverlast geeft is en het is voor een ieder duidelijk zichtbaar aan hoeveel kanten dit innovatieve mes snijdt.

Wilt u meer weten over deze innovatieproeftuin? Neem dan contact op met Marco Visser.

Alternatief voor tegelzetters

Marco
Heb je vragen?


  • Marco Visser
  • noord@wits.nl
  • 0512 334 920
Neem contact op met Marco

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak