Schilders Cynthia en Esther zijn helemaal op hun plek bij Wits Rotterdam

Toevallig zijn ze nu een keer samen aan het werk op een project. Ze doen het complete binnenschilderwerk van een appartement in Rotterdam. Jammer dat ze niet vaker samenwerken, vinden ze allebei; het is wel gezellig zo. Niet dat er niet hard en secuur gewerkt wordt. Met elke baan van de verfroller en elke streek van de kwast zie je het appartement opknappen.

Vrouwen in de bouw zijn nog steeds een uitzondering. Hoewel Esther Bremer en Cynthia Rijnberk het zelf niet zo bijzonder vinden, merken ze nog wel dagelijks dat er verbaasd wordt gereageerd. Bij de verfgroothandel bijvoorbeeld, of door bewoners bij wie ze aan het werk zijn. Cynthia: “Als ik samen met een man werk, is híj toch meestal het aanspreekpunt. Terwijl ik toch al acht jaar bij Wits werk en mijn vak ook versta.”

Verjonging

Voor bedrijfsleider Thomas Hart is het aannemen van vrouwen iets vanzelfsprekends: “Ik kijk naar de persoon en dus is er zeker ook ruimte voor vrouwen. Wits Rotterdam wil graag investeren in jongere medewerkers om een betere mix tussen jonge en oudere medewerkers te krijgen. Van belang is wel dat deze jonge mensen, zowel de mannen als de vrouwen, het vak verstaan. Esther en Cynthia doen hun werk goed en dat betekent tevreden opdrachtgevers en medewerkers. De keuze voor vrouwen is absoluut geen noodgreep omdat er een tekort aan mannen zou zijn – toen Cynthia werd aangenomen was het crisistijd en waren er genoeg mannelijke sollicitanten. Vakmensen die betrokken zijn en goed werk leveren zijn welkom. Er werken bij Wits Rotterdam nu dertien vaklieden waarvan twee vrouwen. Cynthia en Esther hebben voor het schildersambacht gekozen en zijn erg gemotiveerd. Wel hebben ze het gevoel dat zij zich in de praktijk extra moeten bewijzen in een vak waar nog steeds veel mannen werkzaam zijn. Toch hebben ze hun weg in het schildersvak goed gevonden en hebben ze het prima naar hun zin.”

De meerwaarde van vrouwen in de bouw

Wits Vastgoedonderhoud Nederland is trots op het groeiende aantal vrouwen in de bouw en zet zich daar ook voor in. Dat heeft ook te maken met onze bedrijfscultuur, waarin aandacht voor de klant minstens zo belangrijk is als vakmanschap. Bewoners zijn altijd positief en vinden het verfrissend om met een vakvrouw te spreken. Daarom: vastgoedonderhoud en vrouwen zijn voor ons een sterke combinatie.

Cynthia Rijnberk

Na de middelbare school begon Cynthia aan een opleiding tot apothekersassistente. In haar examenjaar wist ze zeker dat haar toekomst niet in de apotheek lag. Van jongs af aan hielp ze haar moeder met klussen en dat lag haar wel. “Anders ga ik schilderen…”, zei ze bij wijze van grap tegen haar moeder, maar die reageerde serieus: “Doen!” Nu rijdt ze al jaren met haar Wits bedrijfsauto van klus naar klus. Steeds ergens anders, soms alleen, soms met een collega en nooit saai.

Esther Bremer

Voordat Esther voor het schildersvak koos, werkte ze tien jaar lang met veel plezier bij C&A. Daar had ze echter weinig vooruitzichten. Tijdens het klussen met haar vriend aan hun huis (hij is timmerman) ontdekte ze dat ze schilderen heel leuk vond en er ook goed in was. Op haar opmerking: “Zal ik schilder worden?”, reageerde haar vriend met: “Natuurlijk, waarom niet?” Ze schreef zich in bij de schildervakopleiding en kwam als stagiaire binnen bij Wits. Ze is nu anderhalf jaar schilder, waarvan een halfjaar bij Wits.

Meer informatie: Thomas Hart, bedrijfsleider Wits Rotterdam, 010 429 25 88.

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak