Patrimonium en Wits Noord werken samen aan comfortabel en duurzaam wonen

Bas Krajenbrink, bestuurder bij Christelijke Woningstichting Patrimonium, en directeur Rick van Asten van Wits Noord hebben de handtekeningen gezet onder een groot onderhouds- en verduurzamingsproject in Groningen. Aan de Davidstraat e.o. worden 166 woningen na de bouwvak toekomstproof gemaakt.

Werkzaamheden
Bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium: “Groot onderhoud houdt in het verwijderen van houtrot, het herstellen van voegen en het schilderen van de woningen aan de buitenzijde. Verduurzamen wil zeggen dat de woningen worden voorzien van dak- en vloerisolatie, een nieuwe cv-ketel, dubbel glas en een nieuw mechanisch ventilatiesysteem. We kijken ernaar uit om deze verduurzamingsslag samen met Wits Noord te maken”.

Meer wooncomfort en besparing in de kosten
Door het verbeteren van de isolatie daalt het energieverbruik -  en daarmee de energiekosten – en blijven de woningen beter warm in de koudere maanden. Minder kou en tocht in combinatie met een nieuw mechanisch ventilatiesysteem zorgen bovendien voor een gezondere luchtkwaliteit in huis. Hierdoor ontstaat meer wooncomfort voor de huurders.

Aandacht voor huurders
Rick van Asten: “Huurders en omwonenden hebben ongetwijfeld vragen over de werkzaamheden, en misschien ook zorgen. Om die reden organiseren we een informatiemarkt en gaan we persoonlijke gesprekken voeren. Daarnaast houden we elke week een wijkspreekuur.” Binnenkort komt er voor de huurders een website en informatiefilm in de lucht.
In de binnentuin van de Davidstraat is een boom geplant door Krajenbrink en Van Asten. Als symbool voor duurzaamheid en vertrouwen in de samenwerking tussen Patrimonium en Wits. Huurders waren bij dit moment aanwezig.

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak