Meest Comfortabele Energieneutrale woning

Elkien levert 8 energieneutrale huurwoningen op 

GROU - Donderdagmiddag is de woningverbetering opgeleverd van 8 huurwoningen aan De Vlet 2 tot en met 18 in Grou. Wegens ziekte van de bewoners is de verbetering van de 9e woning uitgesteld. Deze seniorenwoningen van woningcorporatie Elkien zijn door vastgoedonderhoudsbedrijf Wits Noord uit Drachten verbeterd tot all electric energieneutrale woningen. Het is een bijzonder ontwerp, omdat er bij de technische innovaties in het ontwerp en uitvoering grote aandacht is geweest voor het wooncomfort. Daarmee is het project voor Elkien een voorbeeldproject voor energieneutrale seniorenwoningen. Directeur Peter van der Weg (Elkien): "Met deze woningverbetering komen we een belangrijke stap dichterbij onze ambitie: tevreden bewoners in een betaalbare, energieneutrale en passende woning.” Directeur Nico van Asten (Wits Noord) vertelde vervolgens trots over het project:

"Beide dakvlakken van de woningen zijn volledig bedekt met zonnepanelen. De woningen zijn all electric en volledig gasloos. Radiatoren zijn uit de woning gehaald. Met stroom van de zonnepanelen wordt de woning verwarmd, warm water gemaakt, kunnen bewoners elektrisch koken en draait de apparatuur. Wooncomfort staat voorop. Zo is de temperatuur in de woning per vertrek instelbaar. Op de plafonds zijn infrarood warmtepanelen bevestigd die zorgen voor een comfortabele warmte. Speciaal warmteglas in de woonkamer en de keuken zorgt voor extra stralingswarmte in de woning als het buiten koud is. Bewoners van De Vlet 10, Kees en Betsy de Jong, verrichtten de officiële openingshandeling door een sneeuwkanon in werking te zetten. Hiermee werd hun woning in winterse sferen gebracht, waarna de bewoners rondleidingen gaven aan de aanwezigen. Echtpaar De Jong is erg te spreken over de woningverbetering: “Wij zijn blij met het resultaat. Ons huis ziet er aan de buitenkant prachtig uit door de nieuwe kozijnen, buitendeuren en het nieuwe dak. In huis ziet het er netjes uit en het is comfortabel warm. De infrarood panelen geven een heel prettige warmte. Ook het glas geeft warmte af als het buiten koud is. Een intensief project, maar we zijn blij met het eindresultaat.”

Bron: https://degrouster.nl/item/elkien-levert-8-energieneutrale-huurwoningen-op

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak