Gerard van Mil 50 jaar in dienst

‘Vroeger moest je veel meer sjouwen’
Gerard van Mil staat bij Wits Zuid bekend als servicemedewerker. Werk dat hij nu al bijna 25 jaar doet. 'Daarvoor zat ik met een ploeg op grotere projecten,' vertelt hij. 'Gezien mijn ervaring past servicewerk goed bij me.' Elke situatie is hij inmiddels al wel een keer tegengekomen. Denken in oplossingen, dat is een van zijn talenten. Het werk bij Wits is hem altijd goed bevallen. 'Bij elk bedrijf en ieder werk heb je leuke en minder leuke dingen, uiteindelijk moet er overal gewerkt worden.' De afwisseling in zijn werkzaamheden heeft ervoor gezorgd dat hij bijna altijd met plezier naar zijn werk is gegaan.

Dankzij zijn moeder vond Gerard van Mil op zijn vijftiende zijn allereerste baan. Zij had rondgevraagd of haar zoon, die net was afgestudeerd aan de LTS, niet ergens aan de slag kon. Via via kwam Gerard op 1 augustus 1972 in dienst bij Wits Zuid, dat toen nog Verstegen en van de Put heette. Eén telefoontje was voldoende geweest. Op zijn fiets ging hij naar de zaak en daarna reed hij samen met zijn nieuwe collega mee naar het werk.  

Veel meer randzaken
Als we Gerard vragen wat er in de afgelopen vijftig jaar het meest is veranderd, dan noemt hij veilig werken. 'Vroeger werd daar minder naar gekeken en was je jezelf niet helemaal bewust van de risico’s die jij of je collega’s liepen. Tegenwoordig staat veiligheid met stip op nummer een. 'En vroeger moest je veel meer sjouwen, nu moet dit ook nog wel, maar een stuk minder. Steigers worden bijvoorbeeld door een co-maker geplaatst waardoor wij er meteen op kunnen.'

Een andere verandering is dat er veel meer randzaken zijn. 'Waar je vroeger met de uitvoerder langs de klus liep en je werd verteld wat er moest gebeuren, krijg je nu een heel dossier mee met formulieren, werkinstructies, en meer om het werk uit te voeren.'

Om goed naar zijn pensoen toe te werken gaat Gerard deelnemen aan de regeling generatiepact. Sinds 1 oktober 2021 is er een nieuwe CAO voor het schilders-, -afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf van kracht. In deze CAO zijn twee zwaarwerkregelingen opgenomen: de regeling vervroegd uittreden en de regeling generatiepact. Dit houdt in: 80 procent werken, 90 procent loon betaald krijgen en 100 procent pensioen opbouwen. Werknemers kunnen dankzij de regeling Vervroegd uittreden maximaal drie jaar voor de AOW-leeftijd stoppen met werken.

Tuinieren en vissen
Een mooie herinnering?  Het weekendje Parijs met het bedrijf in 2011, naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van Wits Zuid. Gerard gaat na zijn pensioen, op 13 augustus 2023 zeker niet stil zitten. Zijn hobby’s zijn tuinieren en vissen. Daar gaat hij dan meer van genieten. En uitjes met zijn vrouw staan ook al gepland. Daarnaast is hij de trotse grootvader van zes kleinkinderen én hij is overgrootvader van een achterkleinkind. Vervelen zal hij zich niet.

Vijftig jaar bij dezelfde werkgever, dat is heel bijzonder. Daar wordt op 1 augustus aanstaande nog bij stilgestaan. Zijn pensionering, volgend jaar, zal geen echt afscheid zijn. Want zoals elke pensionado bij Wits blijft hij welkom op alle feesten en partijen van het bedrijf.

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak