80 jaar in vogelvlucht Wits Zuid

Dit jaar bestaat Wits Zuid - voortgekomen uit schildersbedrijf Verstegen & Van de Put - 80 jaar! En dat is niet de enige mijlpaal. Op 1 maart was Paul van Schaaijk, directeur/eigenaar, 35 jaar in dienst. En op 18 april heeft de overdracht van het meerderheidsbelang plaatsgevonden. Vanaf die datum is zoon Koen officieel directeur. En als klap op de vuurpijl is de volgende generatie Van Schaaijk inmiddels onderweg.

2021 belooft dus in meerdere opzichten een gedenkwaardig jaar te worden. Gaat er na de directiewissel van alles veranderen? Koen: ‘Dat valt wel mee, we denken licht te gaan groeien in de isolatie en verduurzaming. Je ziet dat corporaties op dat gebied een grote opgave hebben en graag willen samenwerken met een vastgoedonderhoudsbedrijf dat een breed pakket aan producten en diensten kan oppakken: regulier onderhoud en verduurzaming. Op die manier hoef je minder vaak bij bewoners langs te komen, waardoor je die minder belast.’

Paul kan met een gerust hart een stapje terug doen. De Mensen van Wits Zuid werken vaak al lang bij het bedrijf en zijn bijzonder gemotiveerd. Met de meeste opdrachtgevers is er een langdurige relatie en de samenwerking binnen Wits Vastgoedonderhoud Nederland geeft ook zekerheid. ‘Ik blijf graag de leuke dingen doen, de omgang met relaties en het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen. Niet zozeer groeimogelijkheden, want we vinden beide de continuïteit van het bedrijf belangrijker dan groei.’

Familie-eigenschappen

Wat ze, naast hun visie op groei, ook delen is betrokkenheid, gedrevenheid en het duidelijk maken van hun eigen mening. Eigenschappen die kenmerkend zijn voor veel ondernemers. En die nu binnen Wits Zuid blijven bestaan. ‘Toch lag het niet in de lijn der verwachtingen dat Koen in het bedrijf zou komen’, vertelt Paul. ‘Nee, ik werkte in de retail, maar ik wilde altijd al graag voor mezelf beginnen. Binnen de retail werd het steeds onpersoonlijker en toen mijn vader dit voorstelde, was ik enthousiast en binnen een paar dagen was het dan ook beklonken’, aldus Koen.

Dat moment was 2012, het jaar dat Koen als assistent-projectleider begon. Een mooie functie om kennis te maken met het hele bedrijfsproces en inzicht te krijgen in de wensen van de opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, VvE’s en scholengemeenschappen. Naast schilderwerkzaamheden en klein bouwkundig werk, doet Wits Zuid dus momenteel veel verduurzamingsprojecten: vervangen van glas, ramen en deuren, en zolder- en spouwmuurisolaties. Op die manier wordt tevens recht gedaan aan de visie van Verstegen & Van de Put, die in de jaren 80 al toonaangevend was in isolatie.

Tijd voor champagne?

Over een jaar of vijf is Paul pensioengerechtigd en neemt hij afscheid van Wits Zuid. Alhoewel; hoe kun je afscheid nemen als je zoon jouw bedrijf overneemt? Ook dan zal het vermoedelijk onder het genot van een kopje koffie nog wel eens over werk gaan.

Zoals gebruikelijk in een familiebedrijf heeft de overdracht, onder toeziend oog van de notaris, op zondagochtend 18 april aan de keukentafel plaatsgevonden. Al is het toen waarschijnlijk niet alleen bij koffie gebleven…

In chronologisch perspectief

1941 oprichting schildersbedrijf Verstegen & van de Put

1986 Paul van Schaaijk start als uitvoerder

1999 overname door Wits Groep

2002 Paul wordt directeur Wits Zuid

2004 nieuwe naam: Wits Zuid

2008 Paul wordt eigenaar

2012 Koen van Schaaijk start als assistent-projectleider

2016 Koen wordt mede-eigenaar

2021 80-jarig bestaan

2021 Paul 35 jaar in dienst

2021 Koen wordt directeur

Kom vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u sparren over het onderhoud van uw vastgoed, ontwikkelingen in de markt of specifieke projecten? Heeft u wellicht andere vragen?

Maak nu een afspraak